Record Store Day 2023

Gepubliceerd op 2 mei 2023

Op zaterdag 22 april werd Record Store Day gevierd in de platenzaken. Na 2 jaar Corona was het voor het eerst weer een volledige editie, en dat hebben we geweten! Winkeliers hebben een fantastische dag gehad en de consument kwam er in grote getale op af. 

Esther Vollebregt aan het woord “Ik heb zaterdag zeven winkels bezocht en wat ik zag had ik niet eerder meegemaakt. Er waren zoveel klanten voor de releases en laten we de livemuziek niet vergeten. De 2023-editie was verreweg de beste Record Store Day ooit. Dat succes is natuurlijk toe te schrijven aan de winkeliers en de mooie lijst met releases. Waar Taylor Swift de grootste hit van was. En dan was daar ook nog Froukje. De gratis single Als Ik God Was was populair en de instores die zij gaf waren allemaal, net als deze RSD, in één woord: fantastisch.” 

RecordZine

Het Record Store Day Magazine, oftewel RecordZine, kunt u als lid van Record Store Day bestellen tegen 0.25 ct. p/st. Het blad verschijnt 10 keer per jaar. Het minimaal aantal af te nemen magazines is 25 exemplaren per editie en inschrijven geldt voor 10 edities. Kijk hier voor de bladerversie van RecordZine.

Het was weer een écht Record Store Day-feestje dit jaar. Op naar een volgende editie!