Ledenvoordeel & Ledenservices

De NVER is er voor u, de entertainmentretailer. Winkeliers die lid zijn van de NVER genieten van tal van voordelen. We zetten ze op een rijtje.

Informatie, dienstverlening en advies. Drie woorden die de mogelijkheden van de NVER voor haar leden goed omschrijven. Als lid van de NVER profiteert u van tips op het gebied van bedrijfsvoering & ondernemerschap, goed werkgeverschap, voordeel op bedrijfskosten en communicatie & promotie

Administratie & Personeel

Voor het voeren van een goede administratie en het opstellen van de jaarrekening met alle financiële rompslomp, staat niet elke ondernemer te trappelen.

Blijf goed op de hoogte van de eisen die gesteld worden aan arbeidsomstandigheden en verzuimaanpak.

Bij indiensttreding van personeel komen een groot aantal nieuwe zaken en mededelingen op iedere medewerker af.

De NVER heeft met een salaris verwerkend bedrijf een praktische en aantrekkelijke vorm van salarisadministratie ontwikkeld.

Als een van uw medewerkers ziek wordt, wilt u dat alles goed is geregeld volgens de wettelijke verplichtingen.

Cadeaukaart

De Nationale EntertainmentCard: het leukste cadeau van Nederland!

De Stichting Nationale Platenbon beloont uw inzet voor de Nationale EntertainmentCard en de Platenbon!

Tien jaar na het verdwijnen van de papieren Platenbon, is deze cadeaubon opnieuw verkrijgbaar.

De NVER biedt nu, in samenwerking met GivaCard, aan de NVER-leden de mogelijkheid om cadeaukaarten, beltegoed en vouchers te verkopen met de Gift Card Mall. 

Collectief voordeel op dagelijkse bedrijfskosten

Een efficiënte en duurzame afvalinzameling is voor iedere ondernemer van belang. Een verzorgde winkel is tenslotte uw visitekaartje.

Een heerlijk kopje koffie mag in geen enkele winkel ontbreken! Niet voor u zelf, maar ook niet voor uw medewerkers en zeker niet voor uw klanten.

Via de NVER-Inkoopdienst kunt u voor uzelf en uw medewerkers brandstofpassen aanvragen.

Samen met o.a. Eneco en Gazprom heeft de NVER-Inkoopdienst een ijzersterk energie-collectief. Daardoor kunt u tegen een dagprijs uw energie inkopen. Wij houden de energiemarkt voor u in de gaten.

De NVER-Inkoopdienst heeft met Office Depot kortingsafspraken gemaakt. U krijgt 30% korting op ruim 7.800 artikelen uit hun assortiment.

De NVER-Inkoopdienst heeft scherpe afspraken gemaakt met een aantal telecomaanbieders. U bespaart hierdoor gemiddeld 20% op uw mobiele telefoonkosten.

Geldzaken

Pinnen en creditcardbetalingen vergroten de impulsverkopen in uw winkel.

Is het moeilijk om debiteuren te laten betalen? Geef uw vordering dan uit handen! Vaak bestaat er schroom om onbetaalde vorderingen uit handen te geven. Jammer, tenslotte gaat het om uw eigen centen.

Marketing & Promotie

STEP (dochteronderneming van de NVER) organiseert jaarlijks de retailcampagne Aangenaam Klassiek.

De NVER ondersteunt vanuit het Fonds Brancheondersteuning direct diverse retail samenwerkingsverbanden.

Online wint nog steeds aan terrein, in de gehele detailhandel. Extra omzetkansen dus als u online actief en zichtbaar bent.

Elke derde zaterdag van april is het Record Store Day. Dé dag die in het teken staat van de onafhankelijke platenzaak. Een dag met optredens en speciale releases op vinyl.

NVER heeft haar dienstverlening uitgebreid met iets nieuws: narrowcasting (webcasting). Deze vorm van social media maakt het mogelijk om consumenten direct in de winkel te inspireren.  

Marktinformatie

Heeft u direct een arbeidsovereenkomst of een formulier voor bij een jaargesprek nodig?

Entertainment Business is het vakblad voor de home- en live-entertainmentbranche.

Marktonderzoeksbureau GfK houdt dagelijks de omzetten bij van zowel fysieke als digitale verkopen van film (video on demand diensten, DVD’s en Blu-ray Discs), muziek (inclusief digitale downloads en streami

Interactie met onze leden is essentieel om te weten wat er speelt en waar u behoefte aan hebt. Bezoek door accountmanager

Wie zijn mijn klanten en wat willen ze eigenlijk? Lokaal marktonderzoek is van levensbelang.

Altijd op de hoogte van het laatste ondernemers- en entertainmentnieuws, evenementen die de NVER organiseert en actuele trends. 

Elke winkel die muziek ten gehore brengt, is daar vanwege auteursrechten wettelijk gezien een vergoeding voor verschuldigd aan SENA en Buma.

Overheid & Recht

NVER-leden kunnen kosteloos gebruikmaken van de gratis helpdesk waar zij vragen - telefonisch en per e-mail - kunnen stellen die binnen een tijdsbestek van een kwartier beantwoord kunnen worden.

Een van de kerntaken van de NVER is het lobbyen en het behartigen van de belangen van entertainmentretailers.

Verzekeringen en Beveiliging

Alarminstallatie

Iedere werkgever is verplicht voorbereid te zijn op ongevallen, brand en ontruiming in zijn bedrijf.

De NVER-Inkoopdienst heeft een collectieve aanbieding, waardoor u als ondernemer flink kan besparen op de kosten van uw brandbluscontrole en op de aanschafprijs van brandblusmiddelen.

Ieder bedrijf moet een Risico-Inventarisatie & – Evaluatie invullen. Heeft u meer dan 25 werknemers, dan moet deze RI&E tevens goedgekeurd worden.

De NVER-Verzekeringsdienst, zodat u verder kunt met ondernemen. Ondernemen is risico nemen, maar bij voorkeur heeft u de risico’s zo goed mogelijk in kaart gebracht.

Diversen

Persoonlijke Ondernemerscoaching? Het kan! Een dag is zo voorbij, dus u moet vooral tijd stoppen in zaken die echt belangrijk zijn.

Als ondernemer weet u dat de traditionele functie van winkels sterk aan het veranderen is. De tijd is aangebroken dat funshoppen steeds vaker vanaf de bank gebeurt via een tablet.