NVER Inspiratietour

Als ondernemer weet u dat de traditionele functie van winkels sterk aan het veranderen is. De tijd is aangebroken dat funshoppen steeds vaker vanaf de bank gebeurt via een tablet. Fysieke winkels zullen altijd blijven bestaan, maar retailen anno nu vraagt wel om nieuwe winkelideeën en winkelconcepten. De tijd van enkel en alleen maar je producten presenteren en de deur van je winkel opendoen is nu écht voorbij.

Wat wil de klant nu? Die wil verrast worden, elke keer opnieuw. Gelukkig zijn retailers echte oer-ondernemers. Retail is detail. In ons vakgebied komt het aan op 1.000 verschillende details, die tezamen de kwaliteit van de winkelervaring en daarmee de belangrijke conversie bepalen. Het op de juiste manier aanspreken, boeien en binden van de klanten leidt tot meer producten per aankoop en een hoger aankoopbedrag per klant.

Soms vallen retailers opeens op, omdat zij anders ondernemen of een nieuw concept hebben bedacht die aansluit bij de behoeften van de consument. Zij steken er dan met kop en schouders bovenuit en worden terecht geprezen voor hun creativiteit, service of uitmuntende vakmanschap.

Wie dag in dag uit een eigen zaak runt kan wel eens wat inspiratie gebruiken. En van wie leert u beter dan van uw eigen retailcollega’s? Daarom nodigt de NVER u uit om mee op tour te gaan. In samenwerking met Swiss Connection bieden wij onze leden aan om diverse succesvolle retailers uit verschillende branches in verschillende Europese steden te bezoeken.