Aangenaam Klassiek

STEP (dochteronderneming van de NVER) organiseert jaarlijks de retailcampagne Aangenaam Klassiek. Ieder najaar wordt de consument getrakteerd op de gelijknamige campagne inclusief de bijhorende klassieke muziek cd. Deze campagne is jaarlijks goed voor een substantieel gedeelte van de omzet in klassieke muziek in Nederland.

Aangenaam Klassiek behoeft eigenlijk geen introductie meer. Centraal staat een samplercd met daarop een overzicht van de nieuwste klassieke najaarsreleases. De consument kan op deze manier op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek. De actiecd’s kunnen vervolgens tegen een gunstige consumentenadviesprijs aangeschaft worden.

Campagne
Sinds 2003 organiseert de Stichting Entertainmentretail Promotion (STEP), het marketing- en communicatiebureau van de NVER, deze grootschalige campagne op het gebied van klassieke muziek.

De afgelopen jaren heeft STEP in samenwerking met de deelnemende industriepartners een aantal wijzigingen in de campagne aangebracht. Tegenwoordig ontvangt de consument bij aanschaf van de sampler-cd een gratis Nationale EntertainmentCard ter waarde van € 5,00. Dit tegoed is te besteden bij aankoop van een van de actie-cd’s. Daarnaast krijgt men ook een bonus-cd van de ambassadeur van dat jaar cadeau. De afgelopen jaren waren dat o.a. violiste Isabelle van Keulen, pianisten Arthur en Lucas Jussen, harpiste Lavinia Meijer en klassieke muziekkenner Tijl Beckand. 

Ook aan kinderen is gedacht. In samenwerking met Warner Music en Edwin Rutten heeft STEP een serie dubbel-cd’s uitgebracht, waarop kinderen op een speelse en educatieve manier kennismaken met klassieke muziek, instrumenten, componisten en de verhalen achter opera’s en balletvoorstellingen.

De NVER biedt:
• Aanstellen van medewerkers die de campagne Aangenaam Klassiek volledig begeleiden
• Inkoopvoordeel op de intekenprijs voor NVER-leden
• Gratis Nationale EntertainmentCard t.w.v. € 5,00 die wordt bijgesloten bij de Aangenaam Klassiek en Aangenaam Klassiek for Kids cd-boxen