Tijl Beckand ambassadeur Aangenaam Klassiek 2015

De Aangenaam Klassiek-campagne van dit jaar heeft een nieuwe ambassadeur: Tijl Beckand. De twintigste editie wordt extra feestelijk uitgedragen aan alle muziekliefhebbers in Nederland. Aangenaam Klassiek start op 1 oktober.
 
Aangenaam Klassiek is een fenomeen. Al twintig jaar wordt de consument ieder najaar getrakteerd op een grote campagne, inclusief bijbehorende cd-box met de belangrijkste klassieke releases van het najaar.

De keuze voor Tijl Beckand als ambassadeur is een logische. De presentator heeft de afgelopen jaren een lans gebroken voor klassieke muziek op televisie. Dit jaar is het vierde seizoen van het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl te zien, een programma over waarom iedereen van klassieke muziek kan houden.
Tijl Beckand: "Klassieke muziek op een zo breed en toegankelijk mogelijke manier aan de mensen brengen, dat kan nooit genoeg gedaan worden. Klassieke muziek is van ons allemaal, daar moeten wij ons iedere dag bewust van zijn."
De exacte invulling van zijn ambassadeurschap wordt later in het jaar bekendgemaakt. Gelijktijdig met deze campagne verschijnt ook Aangenaam Klassiek for Kids. Onderwerp is een door Kids-ambassadeur Edwin Rutten geschreven en verteld klassiek kerstverhaal, gestoken in een modern jasje. Het stuk wordt opgeluisterd door de muziek van Johann Sebastian Bach.