Retourpinnen voor klanten én ondernemers

Geld terug, maar dan handig en veilig. Dat is Retourpinnen. Feitelijk is het een omgekeerde pintransactie. Via Retourpinnen geeft u als ondernemer dus elektronisch geld terug aan uw klant. Het enige wat de klant hoeft te doen is een betaalpas in de automaat steken en op ok drukken. Dit kan ook steeds vaker contactloos. Het geld staat de eerstvolgende werkdag op de betaalrekening.

Een derde van de Nederlanders maakt er gebruik van. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017. Inmiddels zijn meer dan 12 miljoen retourpinnentransacties gedaan. Daarmee is 580 miljoen euro op betaalrekeningen gestort in plaats van dat het als contant geld in omloop kwam.

Dat betekent minder cash in de kassalade. Dat is voor medewerkers en u zelf niet alleen veiliger, het scheelt als ondernemer ook in de kosten voor het betalingsverkeer. ‘Toch zien we dat ondernemers hier nog kansen laten liggen,’ aldus Helen van Houwelingen van Betaalvereniging Nederland ‘Deels komt dat door onwetendheid bij medewerkers. Als ze geen goede instructie hebben gekregen, vinden ze het lastig om klanten via Retourpinnen geld terug te geven. Daarnaast verzuimen veel ondernemers om in hun zaak te laten zien dat Retourpinnen mogelijk is. Met promotiemateriaal bij de kassa en op de winkelruit kun je klanten heel eenvoudig attenderen op de mogelijkheid.’

Kijk hier voor meer over Retourpinnen:
Bron: betaalvereniging.nl