Nederland blijft op slot tot zeker 2 maart

De horeca, theaters, bioscopen, boekhandels en ook entertainmentwinkels moeten gesloten blijven tot zeker 2 maart a.s. Wel wordt toegestaan, ook bij onze winkels, een afhaalloket te openen. Dit onder stringente voorwaarden (zie hieronder). Dat werd dinsdagavond door premier Rutte in de persconferentie bevestigd.
Een verlenging van de lockdown voor de entertainmentwinkels is weer een harde klap, waarbij de mogelijkheid van “click & collect” een schrale troost is.

“Click & collect” betekent dat klanten online of per telefoon producten bij u kunnen bestellen en hun bestelling ophalen bij de winkel. De NVER dringt er al langer op aan dat naast het bezorgen van artikelen, deze ook – na bestelling – bij de winkel afgehaald kunnen worden. Waarbij we natuurlijk liever hadden gezien dat onze winkels volledig open zouden mogen.

Een groot probleem voor de ondernemers in onze branche is liquiditeit. We hebben nù geld nodig om rekeningen te kunnen betalen. Dat is ook de boodschap die we vanuit de NVER nadrukkelijk aan MKB-Nederland hebben meegegeven.
Zoals vorige week al bekend gemaakt betekenen de verruimingen van de steunmaatregelen wel een verbetering voor onze branche.

Het is zeker, nu de winkels weer langer gesloten moeten blijven, van het allergrootste belang dat u tijdig de steunmaatregelen aanvraagt. Naar verwachting gaan, op of rond 15 februari, de lokketten voor TVL (eerste kwartaal 2021) en NOW open. Wij adviseren u dit direct na openstelling van de regeling te doen aangezien de behoefte aan liquiditeit bij u natuurlijk groot is. Let op dat u – indien nodig- dan ook tijdig uw boekhoudkantoor waarschuwt dat u cijfers wil gaan indienen.

Inrichten afhaalloket
Naast het thuisbezorgen van bestelde producten wordt het dus vanaf 10 februari ook mogelijk klanten bij de winkel bestelde producten te laten afhalen. Daaraan zijn door de overheid voorwaarden verbonden, waarbij de coronamaatregelen goed moeten worden nageleefd. Hoewel wij ons zeer goed beseffen dat dit slechts een zeer beperkte omzet met zich mee brengt raden wij u aan om goed te overwegen of het voor uw winkel een optie is. 

Voorwaarden click & collect: (voor zover nu bekend)
•    De consument bestelt online of telefonisch;
•    Klanten bestellen minimaal 4 uur van tevoren en halen dit op afspraak af bij uw winkel. Er moet dus een tijdslot van 4 uur zitten tussen bestellen en ophalen;
•    De afspraakbevestiging bevat alle praktische informatie voor het veilig en vlot afhalen van de bestelling. Afhalen kan alleen binnen het afgesproken tijdslot.
•    Het afhaalpunt is buiten de winkel;
•    De consument kan online betalen of, bij voorkeur contactloos, bij het afhalen;
•    De consument komt alleen de bestelling ophalen;
•    U zorgt voor de anderhalve meter maatregel.

U kunt alvast bedenken of u gebruik wilt gaan maken van de afhaal mogelijkheid. Zo ja, tref dan vast voorbereidingen voor hoe u dit loket gaat communiceren naar uw klanten. Bent u aangesloten bij een winkelformule, dan kan het zo zijn dat vanuit de formule u hulp geboden wordt. 

Ministerie EZ waarschuwt voor corona-phishing
Het Ministerie van Economische Zaken waarschuwt voor berichten van oplichters over het aanvragen van coronasteun. Ontvangers worden geadviseerd om niet op de link te klikken.
De berichten zijn zogenaamd verzonden door de rijksoverheid. De ontvanger krijgt de boodschap ’in aanmerking te komen voor steun’. Vervolgens wordt gevraagd een ’aanvraag-link’ te klikken met de belofte dat u binnen twee dagen de compensatie op de bankrekening krijgt gestort.
Het ministerie van Economische Zaken laat weten dat de berichten vals zijn. Het gaat om zogeheten phishing-berichten. Dat is een hardnekkige vorm van internetfraude waarbij criminelen persoonlijke gegevens, zoals wachtwoorden of betaalgegevens, proberen te stelen.