Halve eeuw BZN herdacht met compilatie en unieke boxset

Deze zomer is het precies vijftig jaar geleden dat BZN werd opgericht. Hoewel de groep er in 2007 definitief de brui aan gaf, wordt toch op passende wijze stilgestaan bij de viering van een halve eeuw BZN.
 
Op 19 juni verschijnt via Universal Music de boxset BZN Complete, waarin alle 26 reguliere studioalbums zijn verzameld die de groep ooit heeft uitgebracht, inclusief de twee Nederlandstalige albums. Samen met een bonusdisc met veel gezochte rariteiten en speciale opnamen wordt de boxset uitgebracht in een genummerde gelimiteerde oplage van slechts 1200 stuks. De albums zijn verpakt in zogeheten wallets met het originele artwork. In de boxset zit ook een booklet met een biografie en exclusieve foto's uit het privéarchief van BZN.
Gelijktijdig met de boxset verschijnt de compilatie It Happened 50 Years Ago, een 2cd met daarop de grootste hits van BZN, plus drie nooit eerder uitgebrachte nummers. Beide releases worden door Universal Music ondersteund met een uitgebreide marketingcampagne.