Supersnel afrekenen

Contactloos betalen is snel, safe en simpel. Dit is de boodschap van de jongste pincampagne op televisie en online. De campagne laat consumenten die nog niet contactloos betalen zien hoe gemakkelijk en prettig dit voor hen is. Want contactloos betalen is voor iedereen zo gepiept.

Contactloos betalen - via de bankpas en de mobiele telefoon - is in korte tijd enorm populair geworden. Meer dan de helft van de pintransacties gaan al contactloos en het vervangt al veel kleine contante betalingen. Waarom dan toch een nieuwe campagne? Naast de trouwe gebruikers zijn er veel mensen die nog nooit contactloos hebben betaald. Een gemiste kans, want ook voor hen is contactloos betalen een prettige en gemakkelijke manier van afrekenen. En voor ondernemers is contactloos betalen een uitkomst omdat de kassa-afhandeling sneller is waardoor de kosten van pinnen voor hen verder dalen.

Voor pas en mobiel
De commercial en online advertenties zijn inmiddels veelvuldig te zien geweest tijdens de campagne die startte in september en tot eind december doorliep. In de TV commercial en online advertenties is een hoofdrol weggelegd voor de piepjes die een klant hoort na een geslaagde pintransactie. In de uitingen is naast de betaalpas ook een mobiele telefoon te zien. Want ook met de mobiele telefoon kan contactloos betaald worden – ook wel mobiel aftikken genoemd - door deze kortstondig dicht bij de betaalautomaat te houden. Bij bedragen tot en met € 25 is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet wel een pincode ingetikt worden. Met de betaalpas of met de mobiele telefoon, contactloos betalen is zo gepiept.

Bron: Betaalvereniging.nl