Paul Witteman Ambassadeur Aangenaam Klassiek 2016

Journalist, presentator en klassieke muziek liefhebber Paul Witteman is dit jaar ambassadeur van Aangenaam Klassiek. In deze hoedanigheid schrijft Witteman ook het Aangenaam Klassiek Geschenk. Het is voor de eerste keer dat de consument een geschreven cadeau krijgt tijdens de Aangenaam Klassiek campagne.

Bij aanschaf van de Aangenaam Klassiek 2cd-box, krijgt de consument een persoonlijk luxe vormgegeven boekje met muzikale suggesties en aanbevelingen van Paul Witteman cadeau. Dit boekje komt mede tot stand door de Stichting Entertainmentretail Promotion (STEP) initiatiefnemer voor de Aangenaam Klassiek 2016 campagne. Naast het schrijven van het Aangenaam Klassiek geschenk is Paul Witteman de ambassadeur van de Aangenaam Klassiek campagne ter promotie van klassieke muziek. Voorgangers van Paul Witteman als ambassadeur waren harpiste Lavinia Meijer, pianisten Iris Hond, Arthur en Lucas Jussen, violiste Isabelle van Keulen en tv persoonlijkheid Tijl Beckand. De Aangenaam Klassiek campagne gaat van start op 29 september 2016 en loopt door tot 1 februari 2017.

Bijdrage Paul Witteman
Paul Witteman wil graag zijn medewerking verlenen aan de campagne Aangenaam Klassiek om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met klassieke muziek. Door zijn enorme repertoirekennis en de bezieling voor de klassieke muziek in het algemeen, zal Paul zijn persoonlijke muziekkeuze en aanbevelingen vastleggen in een luxe vormgegeven boekje. Paul Witteman: “ik ben door puur geluk opgegroeid in een gezin dat iedere dag met muziek bezig was. Ik zie het bijna als een morele plicht iets van het geluk dat het mij heeft gebracht door te geven aan nieuwsgierige luisteraars".

Aangenaam Klassiek release
De 21ste editie van de cd-box Aangenaam Klassiek is verkrijgbaar vanaf 29 september 2016 voor slechts € 9,99. Hierin zitten 2 cd’s die de belangrijkste klassieke cd-releases van dit najaar presenteren. Bij aanschaf van deze 2 cd set krijgt men het luxe vormgegeven Aangenaam Klassiek Geschenk, geschreven door Paul Witteman, cadeau. De Nationale EntertainmentCard, uitgever van de nationale cadeaukaart voor muziek, dvd’s, games of musical/concerttickets, stelt een speciale Aangenaam Klassiek cadeaukaart ter waarde van € 5,- beschikbaar. Deze kaart zit ook in het 2cd boxje en kan bij de aangesloten winkels of websites ingewisseld worden bij aankoop van een product.

Paul Witteman
Paul Witteman (1946) is van moederskant afkomstig uit de muzikale familie Andriessen. Als kind droomde hij van een carrière in de muziek. Hij bezocht het conservatorium, maar koos uiteindelijk voor de journalistiek. Naast zijn televisiewerk (onder andere Pauw & Witteman, NOVA en Buitenhof) schreef hij jarenlang columns in de Volkskrant en de VARAgids over muziek. In 2006 schreef hij het Boekenweekessay ‘Erfstukken’. Zijn boeken over muziek (‘Hoor en Wederhoor, In Hoger Sferen’ en ‘Het Geluid van Wolken’) groeiden uit tot bestsellers. Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest waarin hij samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie gasten ontvangt met bijzondere verhalen. Daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici. Dit programma staat vooral in het teken van klassieke muziek en alle aanverwante muziekstromen.