Nieuwe BTW-regels per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 treden de nieuwe btw-regels voor cadeaukaarten (vouchers) in werking. De nieuwe wet maakt onderscheid tussen twee soorten cadeaukaarten (vouchers). De zgn. Single Purpose Vouchers (SPV) en de Multiple Purpose Vouchers (MPV). 

De Nationale EntertainmentCard en de Platenbon vallen onder de Multiple Purpose Vouchers omdat met deze kaarten producten gekocht kunnen worden met verschillende btw-percentages. In de nieuwe wet is opgenomen dat er btw berekend moet worden over de verkoop- of innameprovisie. Er wordt in de nieuwe wet niet meer gesproken over verkoopprovisie maar over “Distributievergoeding”.

Over de Distributievergoeding en innameprovisie wordt in tegenstelling tot nu straks btw berekend. Deze btw kunt of terugvorderen in het geval dat u kaarten inneemt of moet u betalen in het geval u kaarten verkoopt.
De wijze van afrekening en facturatie blijft hetzelfde en zal op de bekende wijze geschieden met dit verschil dat op de wekelijkse factuur nu btw regels zullen verschijnen. 
Op het bijgesloten factuurvoorbeeld ziet u wat dit voor u betekent. 

Factuurvoorbeeld

Om te voldoen aan de wettelijke eisen van facturatie moeten op de factuur in tegenstelling tot nu een aantal extra gegevens vermeld worden.
Wij verzoeken u om de gevraagde gegevens z.s.m. in te vullen en te retourneren in de reeds gefrankeerde enveloppe. Indien u deze brief niet heeft ontvangen dan horen wij dat uitearaard graag. Wij zullen u de bescheiden nogmaals doen toekomen.