Live Transacties

Geld overboeken tussen rekeningen bij dezelfde bank gaat vandaag de dag al lekker snel. Tussen verschillende banken gaat dat nog een stuk langzamer. Maar dat gaat veranderen. Dankzij Instant Payments duurt een overboeking maximaal vijf seconden, alle dagen van het jaar, 24 uur per dag. Ook op zon- en feestdagen.

Begin 2019 vinden de eerste live transacties plaats, waarna de gecontroleerde uitrol start. Hierdoor kunt u als zakelijke ontvanger wellicht binnenkort al betalingen razendsnel binnenkrijgen. Bijvoorbeeld van klanten die in het weekend een overschrijving doen. Gewoonlijk ziet u die betaling pas na het weekend binnenkomen, maar dankzij een Instant Payment kunt u direct aan de slag met de bestelling.

Tot de deelnemende banken behoren ABN AMRO, ASN bank, ING, knab, Rabobank, Regiobank en SNS. Verwacht wordt dat er meer banken zullen volgen. Instant Payments zijn gebaseerd op een Europese standaard waardoor overboekingen van en naar Nederlandse en Europese banken mogelijk zijn.

Niets instellen
Instant Payments gaan automatisch, u hoeft hier niets voor in te stellen. Een Instant Payment sturen gaat via de bank: via de mobiele app of internetbankieren. Verwacht wordt dat Instant Payments vanzelf de gangbare manier van overboeken wordt.

Bron: Betaalvereniging.nl