Klaar voor mobiel betalen?

Klanten die met hun mobiele telefoon aan de kassa verschijnen, zijn lang niet altijd op een ongepast moment aan het bellen. Nee, steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om af te rekenen. Online, in de winkel of bij een horecagelegenheid. Bent u daar al klaar voor?

Veel consumenten zijn inmiddels gewend om met hun smartphone te betalen in online webshops, voor online diensten en om onder elkaar rekeningen te voldoen. Zij verwachten dan ook dat zij op deze manier aan de kassa kunnen betalen. Op dit moment kunnen de meeste betaalautomaten al contactloze betalingen via de mobiele telefoon (NFC) accepteren. Hierbij houdt de consument zijn mobiel kort bij de betaalautomaat. Deze betaling wordt op dezelfde wijze afgehandeld als een contactloze betaling met de betaalpas. Banken bieden hun klanten met een Android smartphone mobiel betalen aan via een afzonderlijke app of binnen de mobiel bankieren app. Daarmee kunnen consumenten via NFC afrekenen bij de betaalautomaat.

Naast het gebruik van mobiele NFCbetalingen zijn er andere vormen van mobiel betalen aan de toonbank in opkomst, waarbij gebruik wordt gemaakt van QR-codes of barcodes. Er zijn daarnaast enkele andere betaal-apps beschikbaar voor iOS of Android zoals Payconiq en OK. Ook kunt u betaalverzoeken naar uw klanten sturen.

iDEAL QR
iDEAL is in Nederland marktleider online betalen. Met iDEAL QR betalen uw klanten via hun smartphone ook in de winkel met iDEAL. Dit gaat via een iDEAL QR-code. Klanten scannen de iDEAL QR-codes met hun mobiel bankieren app (mits de bank van uw klant de iDEAL QR-scanfunctionaliteit heeft ingebouwd) of de iDEAL app. Ze bevestigen de betaling eenvoudig in hun mobiel bankieren app met hun persoonlijke code van de bank app, vingerafdruk of gezichtsherkenning. U kunt de iDEAL QR-code bijvoorbeeld plaatsen op een scherm, drukwerk, brief of kassabon.

Payconiq
Payconiq is een betaalapp die bedoeld is om met de mobiele telefoon zowel in winkels, online als onderling met vrienden en familie te betalen. Het werkt via een QR-code die voor iedere winkelier uniek is. Door deze code te scannen, maakt de kassa contact met de smartphone van de klant. De klant typt vervolgens zijn pincode in en bevestigt de transactie om te betalen. Zowel de klant als de winkelier krijgt een bevestiging wanneer de transactie is afgerond. Payconiq wil klantenkaarten en loyaliteitsprogramma’s koppelen aan de betaalapp zodat klanten betalen én sparen in één app.

OK-app
Ook de OK-app combineert de online en offline wereld en kan geïntegreerd worden in een kassasysteem. Klanten selecteren op hun smartphone de betaalwijze die zij willen gebruiken voor de transactie en de app maakt vervolgens een barcode aan. Deze barcode wordt aan de kassa gescand waarna de klant de betaling bevestigt. Hiermee wordt de transactie volbracht. In de OK-app kunnen verschillende bankrekeningen, klantenkaarten en accounts worden opgeslagen.

Betaalverzoeken
Veel banken bieden ondernemers de mogelijkheid om betaalverzoeken te sturen naar klanten. Dit gaat dan via de mobiel bankieren app of via Tikkie. Afhankelijk van uw bank stuurt u het betaalverzoek via WhatsApp, sms, QR-code, e-mail, Facebook of andere social media. Het maakt hierbij niet uit bij welke bank de klant zit. Iedereen kan op deze manier betalen.

Pinnen met sieraden en accessoires komt eraan
Het is misschien vreemd om pinnen los te zien van de vertrouwde betaalpas. Toch zijn er naast de pas ook tal van andere dragers van de contactloze chip. Je kunt betalen met een sieraad of accessoire. Een handige aanvulling voor bepaalde situatie blijkt uit de eerste consumententesten.

Het zal vooral wennen zijn wanneer mensen hun ring, horloge, armband of sleutelhanger bij de betaalautomaat houden. Wearables worden dit soort producten genoemd, je kunt ze immers aandoen of op je lichaam dragen. Er zijn al diverse wearables in gebruik. ABN AMRO test met 500 consumenten. En Garmin heeft bijvoorbeeld een horloge waarmee betaald kan worden.

Bron: Betaalvereniging.nl