Harriet Krijgh verzorgt cadeau Aangenaam Klassiek 2017

De Nederlandse celliste Harriet Krijgh stelt dit jaar het cadeau samen voor Aangenaam Klassiek. De campagne gaat van start op vrijdag 29 september 2017 en loopt door tot donderdag 1 februari 2018. Harriet selecteerde acht gedichten bij haar muziekstukken van de cd, die de consument bij aanschaf van de 2-cd-box Aangenaam Klassiek cadeau krijgt. “Het is een persoonlijk geschenk geworden”, zegt de celliste. “Ik heb gedichten en stukken gekozen die mij na aan het hart liggen. Met mijn bijdrage aan Aangenaam Klassiek hoop ik veel en met name jonge mensen enthousiast te maken voor de klassieke muziek.” De cadeau-cd komt mede tot stand dankzij Stichting Entertainmentretail Promotion (STEP), initiatiefnemer van Aangenaam Klassiek.

Harriet Krijgh zal dit jaar, naast de klassieke muziek in het algemeen, de campagne Aangenaam Klassiek promoten. Zij volgt een illustere rij voorgangers op: Paul Witteman, Lavinia Meijer, Iris Hond,  Arthur en Lucas Jussen, Isabelle van Keulen en Tijl Beckand.

Aangenaam Klassiek release
De 22ste editie van de 2-cd-box Aangenaam Klassiek is vanaf 29 september voor €9,99 overal verkrijgbaar. De box bevat werken van de belangrijkste klassieke cd-releases van dit najaar. De Nationale EntertainmentCard, uitgever van de nationale cadeaukaart voor muziek, dvd’s, games of musical/concerttickets, stelt een speciale Aangenaam Klassiek-cadeaukaart ter waarde van € 5,- beschikbaar. Deze kaart wordt gratis aan de 2-cd-box toegevoegd en kan bij aangesloten winkels of websites ingewisseld worden bij aankoop van een product.

Over Harriet Krijgh
De Nederlandse celliste Harriet Krijgh, geboren in 1991, groeide de afgelopen jaren in Oostenrijk uit tot een celliste van wereldformaat. Ook in Nederland is Harriet inmiddels doorgebroken en een van de bekendste cellistes van dit moment. De NRC omschreef haar als ‘een jonge celliste met een oude ziel’ en de Rheinische Post roemde de wijze waarop ze haar instrument laat zingen  met de woorden ‘exceptionele tederheid’. Zelf blijft ze nuchter onder alle loftuitingen.  “Het heeft mij ontzettend geholpen dat ik al vanaf mijn dertiende in Wenen woonde en studeerde”, verklaart de in 2012 aan het Konservatorium Wien Privatuniversität  afgestudeerde celliste. ,,Elke steen in Wenen ademt muziek.’’ En dat is precies zoals Harriet speelt: onbevangen, maar doordrongen van een diep besef van de traditie. Ze vormt al jaren een twee-eenheid met de Russische pianiste Magda Amara. Vooral als er Russische werken op het programma staan, zoals Rachmaninovs Elegie of de nog altijd veel te onbekende Tweede cellosonate van Miaskovsky gebeuren er kleine wonderen op het podium. Krijgh heeft volop de belofte in zich om een van de allergrootste cellisten te worden.