Ledenpanel

Voor het bestuur van de NVER is het essentieel om regelmatig met afgevaardigden uit de entertainmentretail rond de tafel te zitten. We spreken elkaars taal en leren van de ervaringen van anderen. Om die reden heeft de NVER een ledenpanel in het leven geroepen.

Wat het belang is van een ledenpanel en hoe hebben de winkeliers hier profijt van? De NVER heeft oog voor wat er in de markt gebeurt en staat open voor feedback en commentaar. Dat wordt vanaf 2015 verwoord door een speciaal geselecteerd gezelschap. Het doel is om met collega’s van gedachten te wisselen en te discussiëren over thema’s als ondernemerschap, houding en gedrag, communicatie en promotie. Met de uitkomsten van deze gesprekken weet de NVER wat er leeft op de winkelvloeren en kan daar op in worden gespeeld. Het bestuur heeft zes ondernemers bereid gevonden om plaats te nemen in dit ledenpanel. We stellen ze graag aan u voor.


PETER VAN BLANKEN
Eigenaar Libris Boekhandel Van der Meer in Noordwijk
Lid NVER sinds 2013

“Het is tijd voor professionalisering van de fysieke retail. Brancheorganisaties moeten samen werken en gebruik gaan maken van elkaars deskundigheid. Bij een intensieve samenwerking tussen NVER en bijvoorbeeld Boek & Bedrijf kan er alleen maar sprake zijn van een win-winsituatie. De retailer moet zich en zijn winkel aanpassen aan de nieuwe consument bij wie beleving voorop staat. Breng jouw doelgroep in beeld, verleid de consument, houd hem/haar in je winkel en verkoop is gegarandeerd. Maak je personeel verantwoordelijk voor het bestaansrecht van je winkel. Bied extended services zoals ‘vandaag besteld, is vandaag geleverd’. Mijn bijdrage aan het ledenpanel van de NVER is in mijn voordeel en in dat van alle leden die willen veranderen.”


DOUWE MOLLEMA
Eigenaar Mollema Music World in Franeker
Lid NVER sinds 1988

“Het is natuurlijk inspirerend om deel uit te mogen maken van dit ledenpanel. Daarnaast is het uitstekend om op deze manier kennis te maken en in contact te komen met andere mensen uit de branche. Een punt dat ik ter tafel breng is dat er bij onafhankelijke winkels weinig tijd en budget is voor marketing. Er moet dus een betere ondersteuning komen vanuit de industrie. Ik hoop dat mijn bijdragen iets kunnen betekenen voor alle winkeliers.”


WILLEM JAN WESTENDORP
Mede-eigenaar Home of Entertainment in Kampen
Lid NVER sinds 2014

“We werken allemaal in een industrie die steeds kleiner wordt. Dat is een feit. Nu meer dan ooit is het dus belangrijk om kennis en kunde te delen en uit te wisselen. Iedere retailer loopt tegen gelijksoortige uitdagingen aan. We kunnen het niet meer alleen en het ledenpanel biedt uitkomst. Het blijft natuurlijk onze taak om te roepen dat fysiek product zeker nog een toekomst heeft.”


JOOST BART
Eigenaar BMM Games in Beverwijk
Lid van NVER sinds 2015

“Er is een hoop werk te verzetten binnen de entertainmentretail. Door in het ledenpanel te stappen, hoop ik daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen. Ik denk dat iedereen open staat voor ideeën die onze branche kunnen verbeteren. Mijn insteek is dat we ons iedere dag weer moeten realiseren dat we het mooiste vak ter wereld hebben en dat kan met goede ideeën alleen maar beter worden.”


MARJOLEIN VAN DAM-WOLBRINK
Eigenaresse CD Speciaalzaak Evelyn Novacek in Hoogezand
Lid van NVER sinds oprichting NVGD

“Het is belangrijk om op de hoogte te blijven en tegelijkertijd je stem te kunnen laten horen. Het is net als bij stemmen. Als je dat niet doet, moet je later niet gaan mopperen dat alles fout gaat. Ik wil mij binnen het ledenpanel vooral hard maken voor de speciaalzaken. Met de uitkomsten van de panelgesprekken wordt mede het NVER-beleid bepaald. Laten we hopen dat bijvoorbeeld platenmaatschappijen hierdoor anders gaan kijken naar de independents.”


HENK VISSER
Manager Kroese Arnhem en Kroese Online, labelmanager Kroese Records
Lid NVER sinds 1986

“Het is altijd interessant om met anderen na te denken over de huidige gang van zaken binnen onze business. Door verschillende klanken kunnen we daar dan richting aangeven. Een bijkomend voordeel is dat je van de ideeën van andere ondernemers altijd wel iets kunt op steken. Zelf stap ik met een open vizier het ledenpanel in en hoop daar een positieve bijdrage te leveren. Ideeën heb ik immers zat.”